Visie

Ik wil mensen informeren over de invloed die voeding en leefstijl kunnen hebben op hun klachten, gewicht of ziekte en hen inspireren tot leefstijlverandering, waarbij ze een voor hen optimale kwaliteit van leven behalen.

Onbewerkt en gevarieerd

Ons lichaam functioneert het beste op een gevarieerd, vezelrijk en kleurrijk voedingspatroon, met zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen. Wat we eten heeft direct en indirect invloed op iedere cel en ieder proces in ons lichaam. In de basis heeft ons lichaam allerlei mooie mechanieken om onze voeding te verteren en te gebruiken voor onder meer energie en bouwstoffen. Door allerlei factoren zoals ziekte, leeftijd, stress, een slecht eet- leef- slaap- of beweegpatroon werkt dit niet altijd meer optimaal. Met het juiste eet- en leefpatroon kun je veel positieve invloed uitoefenen op je lichaam, waardoor je je zo goed mogelijk voelt en optimaal kunt functioneren.

Tekst gaat verder onder de foto

Overdadig aanbod

De voedselindustrie heeft in de afgelopen eeuw een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor we in de supermarkten meer keuze hebben dan ooit. Toch is het westers eetpatroon juist meer en meer eenzijdig geworden, omdat in de meeste producten dezelfde goedkope basis ingrediënten zitten. De smaken zijn vaak heel zoet, of heel zout, iets waar je gemakkelijk aan gewend raakt. Helaas is het merendeel van al die mooi verpakte producten zo bewerkt, dat er wel (veel) calorieën in zitten, maar weinig nuttige voedingsstoffen. Het consumeren van meer en meer bewerkte voeding is een van de grote oorzaken van veelvoorkomende problemen zoals overgewicht, darmproblemen, diabetes, hart- en vaatziekten.

Gezonder eten kun je leren

Een gezond voedingspatroon kost dagelijks tijd en aandacht. Dit betekent dat je nieuw gedrag en patronen moet aanleren, wat voor de meeste mensen een uitdaging is.
Hier kan ik je bij helpen. We nemen samen je huidige voedingspatroon door en bespreken wat goed gaat en wat beter of anders kan. Ik wil samen met jou een plan maken hoe je stapsgewijs verbeteringen kunt maken in jouw eet- en leefpatroon. Zo kunnen we stapsgewijs jouw doelen behalen met een gebalanceerde voeding, waar je je op de lange termijn goed bij voelt.