Havermout-boekweitpap met banaan, blauwe bessen, zonnebloempitten en pindakaas

  • 25 gram havermout
  • 25 gram boekweitvlokken
  • 300 ml water / (plantaardige) melk
  • 1/2 banaan
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 eetlepel zonnebloempitten (ca 10 g)
  • 1 eetlepel pindakaas, 100% naturel (ca. 20 g)

Bereidingswijze:

Breng het water of de melk in een pannetje aan de kook en voeg dan de havermout en boekweit toe. Zet het vuur wat zachter en blijft roeren tot het een pap is. Als je het te dik vindt, voeg je nog wat water of melk toe, vind je het te dun, kun je wat vlokken toevoegen of volgende keer wat minder vocht gebruiken.

Doe de pap in een kommetje en doe de banaan, blauwe bessen, zonnebloempitten en pindakaas erop.

Variatietip: Vervang de blauwe bessen eens met frambozen, de zonnebloempitten met verkruimelde walnoten of hazelnoten en de pindakaas met amandelpasta.