Mag ik momenteel wel naar de diëtist ?

Ja, dat mag zeker! Als diëtist val ik onder de paramedici. Alle paramedici mogen hun beroep blijven uitoefenen, omdat ze vallen onder essentiële zorg. Je kunt dus gewoon een afspraak met mij maken.

Is het wel veilig en verstandig om naar een diëtistenpraktijk te gaan?

De overheid heeft bepaald dat ik als diëtist mag blijven werken, omdat ik essentiële zorg lever. Als diëtist voer ik met name advies- en coaching gesprekken. Er vindt geen lichamelijk contact plaats. Voor jouw en mijn veiligheid hanteer ik de volgende regels omtrent corona:

  • We schudden geen handen
  • We houden 1,5 meter afstand van elkaar
  • Voor en na ieder gesprek ontsmet ik mijn handen
  • Ik vraag jou bij aanvang ook je handen te ontsmetten
  • Bij gebruik van de weegschaal en/of meetlint maak ik deze na ieder gebruik schoon
  • Bij symptomen die kunnen duiden op corona (niezen, hoesten, verkoudheid, koorts) vraag ik u thuis te blijven. De afspraak zal dan op afstand (telefonisch) doorgaan, of we verplaatsen de afspraak.

Waarom juist nu naar een diëtist gaan?

Voor iedereen pakt de situatie omtrent corona en de maatregelen anders uit. Misschien ben je drukker dan normaal, misschien heb je juist meer tijd. Voor de meeste mensen is het stressvol, ofwel door overwerken, het thuiswerken, of juist verveling, en door gebrek aan uitlaatkleppen buiten de deur. Desondanks is het ook nu (of juist nu) heel belangrijk aan je gezondheid te werken. We hebben op veel dingen nu geen controle, maar we hebben wel controle over hoe we voor onszelf zorgen. Goede voeding en beweging zijn essentieel voor het voorkomen van ziekte, het verbeteren van bloedwaarden, stress management, lekkerder in je vel zitten, etc.